Masterplast oktatások a „Vörösmartys Szakmai Napon”

Olvasási idő: 2 perc


2019. január 11–én tartotta hagyományos szakmai és pályaorientációs napját a Székesfehérvári Szakképzési Centrum – Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimánzium és Szakközépiskola, amelyet a Masterplast Hungária Kft. oktatási és termékbemutató programjai is színesítettek.   A nagy érdeklődés mellett zajló rendezvényen a legújabb ipari technológiákkal és anyagokkal ismerkedhetnek meg az intézmény ács, kőműves, burkoló és szárazépítő tanulói a […]

2019. január 11–én tartotta hagyományos szakmai és pályaorientációs napját a Székesfehérvári Szakképzési Centrum – Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimánzium és Szakközépiskola, amelyet a Masterplast Hungária Kft. oktatási és termékbemutató programjai is színesítettek.

 

A nagy érdeklődés mellett zajló rendezvényen a legújabb ipari technológiákkal és anyagokkal ismerkedhetnek meg az intézmény ács, kőműves, burkoló és szárazépítő tanulói a résztvevő vállalkozások oktatási és termékbemutató előadásainak segítségével.

 

A Masterplast Hungária Kft. műszaki szakértő csapatával (Deák Szabolcs és Kántor Zoltán kollégáink) vett részt az eseményen. A Masterplast standon az iskola jelenlegi és leendő hallgatói színes interaktív termékbemutatók keretében ismerkedhettek a modern homlokzati hőszigetelő és tetőszigetelési termékmegoldásokkal.

 

Eközben műszaki és alkalmazástechnikai oktatások zajlottak mintegy 60 ács és kőműves tanuló részvételével, a homlokzati hőszigetelő rendszerek és tetőfóliák műszaki tartalmának és szakszerű beépítési gyakorlatainak megismerése témájában.

 

Havlikné Csepelyi Andrea, az intézmény Építőmesteri Munkaközösségének vezetője az esemény szervezőjeként elmondta: „Örömmel tapasztaljuk, hogy évről-évre növekszik az érdeklődés szakmai napunk iránt, és mind a tanulók, mind a vállalkozások egyre nagyobb számban vesznek részt. Értékeljük a vállalkozások nyitottságát és hozzáállását rendezvényünkhöz, amellyel az oktatás színvonalát erősítik és segítséget nyújtanak a fiataloknak a szakmai jövőjükkel kapcsolatos képük és döntéseik kialakításában.„

 

„Ahhoz, hogy valaki jó szakember legyen, természetesen ismernie kell az újdonságokat. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az intézményünkben a diákok a modern technológiákat és anyagokat ismerjék, és úgy kerüljenek ki szakemberként, hogy ezeket már gyakorolták is.”

tette hozzá Szépné Holczer Piroska az intézmény igazgatója.

 

Az eseményről a Fehérvár TV is beszámolt: https://www.fehervartv.hu/video/index/26047


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.