Masterplast előadás a Pécsi Tudományegyetemen

Olvasási idő: 3 perc


2019.02.11. Pécsi Tudományegyetem, Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karán tartott a tető alátéthéjazatok és tetőkiegészítők termékmegoldás változatait és kiválasztási szempontjait bemutató előadást Deák Szabolcs műszaki szaktanácsadó kollégánk.   Dr. Perényi László Mihály felkérésére, az építész osztatlan és építész MSc képzés végzős hallgatóinak tartott előadásban a tető alátéthéjazatok–tetőfóliák termékváltozatai közötti műszaki tartalmi különbözőségekről a felhasználási célok és […]

2019.02.11. Pécsi Tudományegyetem, Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karán tartott a tető alátéthéjazatok és tetőkiegészítők termékmegoldás változatait és kiválasztási szempontjait bemutató előadást Deák Szabolcs műszaki szaktanácsadó kollégánk.

 

Dr. Perényi László Mihály felkérésére, az építész osztatlan és építész MSc képzés végzős hallgatóinak tartott előadásban a tető alátéthéjazatok–tetőfóliák termékváltozatai közötti műszaki tartalmi különbözőségekről a felhasználási célok és körülmények szerinti kiválasztásról, a rögzítések, áttörések és csomópontok helyes kialakításáról, valamint a tetőkiegészítő elemek bemutatásáról és helyes beépítésükről esett szó.  Az órai képzés keretében tartott előadáson 15 tanuló vett részt. A gyakorlatias előadást követően felmerült az előadás sorozattá bővítése, kiegészítve az angol nyelven tartott változattal az egyetem külföldi hallgatói számára.

 

„Az építész szakemberek képzésében a modern technológiák és termékmegoldások műszaki szempontú megismerését éppoly fontosnak tartjuk, mint az elméleti szakmai tudás elsajátítását. A versenyszférából érkező naprakész információk mindehhez segítséget nyújtanak, ezért vizsgáljuk az együttműködést kiszélesítésének lehetőségét a Masterplasttal.”-tette hozzá Dr. Perényi László Mihály a PTE Műszaki és Informatikai Kara Épületszerkezetek és Energiadesign tanszékének egyetemi docense.

 

 

A Pécsi Tudományegyetem, Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karának rövid története

Pollack Mihály Műszaki Főiskolát (PMMF) 1970-ben alapították. Jogelőd intézménye a budapesti Épületgépészeti és a pécsi Vegyipari Gépészeti Technikum volt. 1971-től gépészeti és építőipari szak jött létre. A főiskola 1995. július 1-jei hatállyal integrálódott a Janus Pannonius Tudományegyetem, majd 2000-től új nevén, Pécsi Tudományegyetem szervezetébe. 2004-től egyetemi karként működik, 2006-tól Pollack Mihály Műszaki (PMMK), 2011-től Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar (PMMIK), így elnevezésében is mutatja a mérnökinformatika térnyerését, úgy az oktatásban, mint a kutatásban. 2015 márciusától az intézmény neve PTE Műszaki és Informatikai Kar (MIK).

 

Ma a pécsi Műszaki és Informatikai Kar 3000 hallgatójával, több évtizedes tapasztalatával, megújított, kibővített egyetemi campusával hazánk műszaki felsőoktatásának egyik legszínesebb intézménye, a magyar műszaki élet egyik meghatározó központja. További információk: https://mik.pte.hu/


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.