ÉMSZ építész konferencia Masterplast szakmai előadással

Az ÉMSZ, vagyis az épületszigetelők, tetőfedők, bádogosok és ácsok magyarországi szövetségének szakmai konferencia sorozata székesfehérvári állomására érkezett. A Masterplast az ÉMSZ pártoló tagjaként a tető alátéthélyazatok terén 20 évet meghaladó szakmai tapasztalatából szerzett tudás anyagával segíti a szervezet munkáját.

A Szabadművelődés Házában megtartott eseményen 89, építészek, tervezők és műszaki ellenőr szakemberek vettek részt. A tetőfedések és szigetelések aktuális kérdéseivel foglalkozó programban az egyetemi oktatók és a gyártók szakértői mellett nívós kivitelezők is bemutatták díjnyertes projektjeiket, így a hallgatóság elméleti és gyakorlati tudásanyaggal is gazdagodott. A rendezvény résztvevői személyesen tudtak egyeztetni olyan megbízható tervezőkkel és kivitelezőkkel, akik aktuális kérdéseikre is választ tudtak adni. A termékújdonságok és a jövőbemutató megoldások mellett hangsúlyt kaptak a negatív tapasztalatok konkrét munkákon keresztül történő bemutatásai is. Deák Szabolcs a Masterplast műszaki szaktanácsadója a tetőfóliák beépítési gyakorlatáról tartott előadást „Amikor a látszat csal!” címmel. Előadásában esettanulmányok felhasználásával vezette le a tetőfóliák hibás beépítési gyakorlatait, azok következményeit, valamint a helyes megoldások használatát az ÉMSZ „Alátéthéjazatok tervezési és kivitelezési irányelvei” című kiadványának főbb előírásai alapján. A prezentációból minden jelen lévő szakember átvehetett egy nyomtatott példányt is.

 

A szakmagyakorló építészek számára előírt továbbképzési pontok gyűjtésére is akkreditált fehérvári konferencia stratégiai szakmai partnerei voltak a Fejér Megyei Építészek Kamara és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége is.