Polisztirolgyártó cégben szerzett tulajdonrészt a Masterplast

Olvasási idő: 1 perc


A MASTERPLAST Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (8143 Sárszentmihály, Árpád u. 1/A.) tájékoztatja a tisztelt Befektetőket, hogy 2019. június 3-án 24%-os tulajdonrészt szerzett a T-CELL Plasztik Korlátolt Felelősségű Társaságban.

A T-CELL Plasztik Kft. fő tevékenysége a polisztirol gyártás, Magyarországon két üzemében – Hajdúszoboszlón és Zalaegerszegen – évi 300.000 m³ EPS előállítására képes. A részesedés vásárlással szakmai befektetőként erősíti pozícióját a Masterplast a magyar szigetelőanyag piacon, amely a meglévő gyártói tudásbázis, alapanyag ellátás, disztribúciós és logisztikai hátterével tudja segíteni a 10% körüli piaci részesedéssel rendelkező polisztirol gyártó T-CELL-t. A két magyar vállalat együttműködésével tovább erősödik a Masterplast meglévő gyártói háttere is, ahol viszont vásárlásokon keresztül a kapacitás növekedése és a kedvező gyártói logisztikai adottságok segíthetik az építőipari konjunktúra nyújtotta lehetőségek jobb kihasználását.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.