Termékadománnyal segített a Masterplast

Olvasási idő: 2 perc


A Masterplast a Hungarocell hőszigetelő anyagok gyártójaként tagja a Magyar EPS gyártók szövetségének. A szövetségen keresztül jutott el hozzánk a Vincze Család története, akikkel egy évvel ezelőtt szörnyű tragédia történt, amikor egy tűzesetben porig égett a két generációs családi házuk és néhány óra leforgása alatt szinte mindenüket elvesztették, amit 30 év munkájával felépítettek.

 

Akkor, a környezetükben élők közössége és cégek is a család segítségére siettek, ami után megkezdődhetett egy új otthon felépítése. Az összetartó család férfi tagjai ügyes kezű, dolgos emberek, akik a kapott segítségből és a munkájukkal egy év alatt kb. 60-70 százalékos készültségi szintre tudták hozni az új épületet. Itt viszont megakadtak, mert elapadtak az anyagi forrásaik és kifogytak az anyagokból.

 

 

Így érkeztünk meg a jelenbe, amikor a történet folytatásaként a MEPS felkérte a szövetség tagjait, hogy lehetőségeik szerint támogassák a család talpra állását.

 

Itt fontos megjegyezni, hogy a Masterplast komoly társadalmi felelősségvállalási programot működtet, ahol fő célunk, hogy olyan ügyet támogassunk, ami a közösségnek jó, ami mindenkinek jó és alapesetben nem támogatjuk egyéni célok megvalósulását.

 

Mint azt sokan tudják, a Masterplast a Magyar Gyermekmentő Alapítvány fő támogatójaként évente pénzadományokkal és marketing kampányokkal segítjük az alapítvány anyagi működését, de a Balatonlellén létesülő új gyermekmentő pont építésében is nagyon aktív szerepet vállaltunk.

 

 

 

Mindazonáltal mérlegeltük a lehetőségeinket és tekintettel a család rendkívüli helyzetére, valamint a kialakult patthelyzetre úgy döntöttünk, hogy szeretnénk egy új lökést adni ennek a történetnek és egyszeri-rendkívüli adományként a ház homlokzati hőszigeteléséhez szükséges és vakolásához szükséges anyagaival támogatjuk a Vincze Család talpra állását. Ezzel szeretnénk ismét felhívni a figyelmet az ügyükre, mert valójában még több mindenre szükségük van ahhoz, hogy tényleg elkészüljön a ház és beköltözhessenek az új otthonukba, ami nagyon sürgős lenne, lévén két kiskorú gyermek is van a családban. Reméljük, hogy a mostani felhívásunk révén a többi hiányzó anyagra is megérkezik a felajánló cég és hamarosan újra egy napsütéses időszak köszönthet be a Vincze Család életébe.” – mondta el Pécsi László, a Masterplast Hungária Kft. cégvezetője.

 

Videós beszámoló az adományozásról:


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.