Üzleti filozófiánk: a folyamatos fejlesztés, a vevőközpontú szemlélet és a gondosan ápolt partnerkapcsolatok harmonikus egysége.

Rövid cégtörténet

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető hőszigetelő anyag és építőipari termék gyártó-forgalmazó vállalata, 2017-es árbevétele 89,6 millió eurót ért el, munkatársainak száma meghaladta a 900 főt. Leányvállalataival 8 közép-kelet-európai országban biztosítja a közvetlen piaci jelenlétet és export partnerei által az európai országok többségében jelen van.

Tőzsdei jelenlét

A Masterplast 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának, 2011. november 29-én pedig a PSZÁF engedélyével és a bevezetési kérelem tőzsdei jóváhagyásával megtörtént a cég részvényeinek technikai bevezetése a Budapesti Értéktőzsdére. 2012. március 21-én a vállalat végrehajtott egy sikeres tőkebevonást: akkor 7 intézményi befektető 1,1 milliárd forint értékben vásárolt részvényeket, így a 2012. május 23-i aukcióval együtt a Masterplast Nyrt. a terveinek megfelelően az első félévben összesen közel 2 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre, amelyet teljes egészében új gyártókapacitások fejlesztésére és akvizícióra fordít. Masterplast tőzsdei jelenléte a társaság működése alapjául szolgáló, több évre előre tekintő stratégiában kitűzött gyártásfejlesztési és akvizíciós célok elérésének eszközéül szolgál. 2017 októberétől a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik a társaság papírjait.

Tevékenységünk

Cégünk egyaránt otthonosan mozog az építőanyagok nagykereskedelmének és gyártásának területén. A kiépített vevőközpontú értékesítési rendszerrel, a gyártott és forgalmazott termékek minőségének folyamatos ellenőrzésével, stabil termék ellátási háttérrel és rugalmas logisztikai megoldásokkal, versenyképes üzleti szolgáltatásokat biztosítunk partnereink számára.

Termékeink

A vállalatcsoport forgalmának túlnyomó részét a saját gyártású vagy a saját márkanév alatt bérgyártatott termékek teszik ki.
Több mint ezer minősített, CE jeles terméket kínálunk 6 termékcsoportban:
1. Homlokzati hőszigetelő rendszerek
2. Tetőfóliák és tető elemek
3. Szárazépítészeti rendszer
4. Hő-, hang-, és vízszigetelő anyagok
5. Építőipari kiegészítő termékek
6. Ipari alkalmazású termékek

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság, az energiahatékonyság és környezetvédelem szempontjait mind belső folyamatainkban, mind pedig termékeink gyártásában és fejlesztésében is kiemelten fontosnak tartjuk. A környezeti terhelést szelektív hulladékgyűjtéssel, illetve a jármű- és eszközflotta környezettudatos átalakításával mérsékeljük.

Társadalmi felelősségvállalás

A társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként a munkatársak összefogásával évek óta változatos célokat támogat adományokkal a Masterplast. A Magyar Gyerekmentő Alapítvánnyal több évre visszatekintő együttműködés keretében speciális eszközök beszerzésében nyújtunk segítséget, valamint pedagógusok számára megvalósuló elsősegély protokoll oktatásaink nagy érdeklődés mellett zajlanak. Emellett a gyermeki jólétet és esélyegyenlőséget támogató építési projekteket segítünk termékekkel és szaktanácsadással.

Alapadatok

Cégnév: MASTERPLAST Nyrt.
Székhely: 8143 Sárszentmihály, Árpád u. 1/A.
Levelezési cím: 8143 Sárszentmihály, Árpád u. 1/A.
Telefon: (+36 22) 801-300
Fax: (+36 22) 801-382
Cégjegyzék szám: 07-10-001342
Adószám: 13805300-4-07
Csoportos adószám: 17780151-5-44
 

Befektetői kapcsolat
 

Nádasi Róbert vezérigazgató
H-8143 Sárszentmihály, Árpád u. 1/A
Telefon: +36-22-801-300
Fax: +36-22-801-382
E-mail: nadasirobert@masterplast.hu

Társaságirányítás

 
Az Igazgatótanács tagjainak önéletrajza >>>
Az Igazgatótanács tagjai:
Tibor Dávid – elnök
Ács Balázs – alelnök
Kazár András – tag
Dirk Theuns – tag
Dr Martin Hajdu György – tag
Az Audit Bizottságának tagjai:
 Dr Martin Hajdu György – elnök
Kazár András – tag
Dirk Theuns – tag
Az alaptőke nagyságának és a szavazati jogok számának legfrisebb jelentését a masterplast.hu/Befektetőknek/Egyéb hírek menüpont alatt megtalálják.
Kapcsolódó tartalmak:
Társaságirányítási dokumentumok
Pénzügyi jelentések 2018
Egyéb hírek 2018
Közzétételek 2018
Rendkívüli tájékoztatások 2018
Közgyűlési dokumentációk 2018