Németországi akvizícióval szintet lép a Masterplast

Olvasási idő: 3 perc


(Sajtóközlemény - 2020.03.12.) - A technológia egészségügyi membránok gyártására is alkalmas.

Történetének legnagyobb akvizícióját hajthatja végre a legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag gyártó. Az európai elismertséggel bíró, építőipari és speciális membránokat gyártó német cég vállalategységének megvásárlása újabb utakat nyit meg a Masterplast előtt az Európai Unió legnagyobb piacai felé. A gépsoron jelenleg is gyártanak olyan cseppzáró-légáteresztő membránt, ami az egészségügyi maszkok és védőruhák alapanyaga.

 

 

Az elismert német gyártó Lipcse melletti Aschersleben-ben lévő üzemegységének megvásárlására a Masterplast 2020. március 12. napján előzetes megállapodást kötött. A megállapodás kiterjed valamennyi jog és kötelezettség átruházására, ideértve – különösen, de nem kizárólagosan – az ingatlanvagyont, az árukészletet, a vevői és szállítói szerződéseket, a gyártó gépsort és egyes szellemi alkotásokhoz, például a védjegyekhez fűződő jogokat. Az üzemegység fő tevékenységként építőipari diffúziós fóliák és ipari membránok széles körű választékának gyártását végzi saját tulajdonú gépsorán. A német cég a teljes gyártói folyamatát felvonultató modern technológiával aktív beszállítója a manapság óriási kereslettel bíró egészségügyi maszkok és védőruhák németországi gyártóinak is. A társaság az ügylet további részleteiről, annak technikai lebonyolításáról a végleges szerződés megkötését követően tájékoztatja a befektetőit.

 

 

„Hosszabb, több mint féléves tárgyalási folyamatot követően minden lényeges pontban sikerült megállapodnunk, a tranzakciót várhatóan már az áprilisi közgyűlés előtt le tudjuk zárni. Ez az akvizíció történelmi fontossággal bír a Masterplast életében. Egyszerre jutunk modern-innovatív csúcstechnológiához, komoly gyártási kapacitáshoz valamint részesedéshez az EU legnagyobb piacán, ami önmagában is óriási érték. Ezzel megnyílik számunkra a lehetőség, hogy tovább növekedjünk a Nyugat-Európában, és az üvegszövet után a tetőfólia gyártásban is a világ élvonalához csatlakozzunk. Az akvizícióval az ipari portfoliónk is jelentősen erősödik. A speciális membránok előállításával be tudunk lépni az egészségügyi-higiéniai alapanyagok gyártói közé, ami több mint ígéretes a jelenlegi helyzet ismeretében.”– fejtette ki a hír kapcsán Tibor Dávid a Masterplast elnöke.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.