A kezdetek

A Masterplast Kft. Székesfehérváron kezdte meg működését 1997-ben. A Tibor Dávid és Ács Balázs alapította 5 fős cég tevékenysége az építőanyag kereskedelem, fő termékei a tetőfóliák, üvegszövet hálók és építőipari kiegészítő termékek voltak. Gyorsan népszerűvé vált az építőanyag kereskedők körében a kis vállalat, vevőközpontú üzleti megközelítésének, megbízható termékeinek és rugalmas szolgáltatásainak köszönhetően. Dinamikus növekedés vette kezdetét és két év elteltével már országos lefedettséget, míg fő termékeiben piacvezető méretet ért el.

Dinamikus fejlődés

A kétezres években a partneri igények növekedésével párhuzamosan fejlődött a vállalat termékportfóliója, és szolgáltatásai. A Masterplast Kft. sikerrel lépett be a homlokzati hőszigetelő rendszerek, a szárazépítészeti termékek, valamint a hő-hang és víz szigetelési anyagok piacára is. Emellett folyamatosan fejlesztette szállítási, termékellátási és értékesítési rendszerét, amelynek köszönhetően a hazai építőanyag kereskedelmi vállalkozások egyik meghatározó partnerévé vált. A Masterplast Kft. kereskedelmi tevékenységét 2016. július 1-től Masterplast Hungária Kft. néven folytatja.

A Masterplast csoport

A Masterplast ezzel párhuzamosan nemzetközi vállalatcsoporttá fejlődött. Európai régiós szintű nagyvállalati méretet 2005-re érte el, amikorra kialakult a ma is működő, 10 országra kiterjedő leányvállalati portfolió. 2012-től kezdve folyamatosan bővülni kezdett az export tevékenység, aminek köszönhetően 2018-ra a vállalat piaci jelenléte a világ 41 országára terjedt ki.

Gyártás

Versenyképességének és termékhátterének biztosítása érdekében a Masterplast Csoport 2005-től saját gyártó üzemek létesítését kezdte meg. A vállalat mára döntően saját gyártásból fedezi termékhátterét, biztosítva az állandó minőséget és stabil ellátást partnerei számára.

Tőzsdén a Masterplast

A Masterplast Csoport növekvő gyártási és akvizíciós fejlesztési terveinek finanszírozására 2012-ben sikeres tőzsdei tranzakció keretében tőkeemelést hajtott végre. 2017 októberétől már a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik a társaság papírjait.

Napjainkban

Masterplast a közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyaggyártó vállalata. A Masterplast Hungária Kft. jelentős gyártó-beszállító partnere a hazai építőanyag kereskedelmi vállalkozásoknak. Meghatározó pozícióval rendelkezik a homlokzati hőszigetelő, magastető szigetelő és szárazépítészeti rendszerek elemeinek piacán. A több mint 25 éves múltra visszatekintő Masterplast értékeit és hagyományait folytatva hosszútávon segíti partnereit a sikeresebb üzleti működéshez, melynek alapja az állandó minőség biztosítása a teljes termékszortimentben és szolgáltatási csomagban.