Gyártóbázis SÁRSZENTMIHÁLY – Magyarország

Központi telephelyünkön a Mastermax és Masterfol termékcsaládhoz kapcsolódó egyedi vevői termékigények kiszolgálását látjuk el lamináló és konfekcionáló üzemegységeinkben. A tetőfólia gyártás első lépéseként, a flíz rétegek és a filmréteggel kombinált flíz anyagok gyártása Németországban, az ascherslebeni üzemünkben történik, amelyekből aztán a központi üzemegységünkben gyártunk kész termékeket. A tetőfólia termékek tulajdonságait széles spektrumon szabályozhatjuk, lévén a granulátumtól kezdődően a teljes gyártási folyamatot kontroll alatt tartjuk. Széles körű perszonalizálási és konfekcionálási szolgáltatásainknak köszönhetően európai minőségű egyedi termékek előállítása válik valóra stabil termékellátás mellett. A tetőfólia gyártás éves kapacitása meghaladja a 150 millió négyzetmétert.

A 2020-as németországi akvizícióval sikeresen beléptünk az egészségiparba. Az akvizícióval több évtizedes gyártói tudás és tapasztalat is a vállalatunk birtokába került, ami lehetőséget biztosított egy következő, immár tisztán egészségipari beruházás elindításához is. A társaság központi telephelyén létesítettünk egy üzemkomplexumot, ahol mindezt a tudást és tapasztalatot ötvöztük, így a Kárpát-Medencében egyedülálló egészségipari textília gyártó létesítménye öltött testet, amely 7000 tonna éves kibocsátás mellett képes az egészségügy számára speciális nem-szőtt textil alapanyagokat előállítani. Az új létesítményben kutatás-fejlesztési tevékenységet is folytatunk, melynek célja olyan új innovatív alapanyagok megalkotása az egészségipar számára, amely környezetbarát módon újrahasznosítható.

Társaságunk tovább fejleszti egészségipari jelenlétét és az egészségipari alapanyagok gyártása mellett egészségügyi késztermékek előállítását is megcélozta. 2021 őszétől a magas automatizáltsággal működő modern üzemegységben olyan új generációs egyéni egészségügyi védőfelszerelések készülnek, mint az orvosi overál, műtős ruha, zsilipruha, lábzsák, fejvédő sapka, sebészeti és izolációs lepedők. Az integrált gyártás lehetőséget nyújt a gyártás közbeni hulladék újrahasznosítására, az egészségipari gyártás így lényegében hulladékmentesen és rendkívül alacsony környezetterhelés mellett zajlik.
További részletek és ajánlatkérés a MASTERPLAST MEDICAL weboldalon.