Tetőfóliák forgalmazásában több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk. Széles szortimentünkben diffúziós-páraáteresztő, párazáró, hagyományos fóliákat és kiegészítőket kínálunk több, mint 40 féle típusban. Linopore, Masterfol és Isoflex termékcsaládjaink a gazdaságostól a prémium kategóriáig nyújtanak minőségi tető alátéthéjazat és belső oldali párazárási megoldásokat. Stabil termékháttérrel és teljes körű egyedi márkázási szolgáltatásokkal állunk partnereink rendelkezésére, amelyek révén gyorsan és magas minőségben biztosítjuk a termékellátást.

 

Tetőfólia típusok

 

A tetőfóliák nagyon fontos szerepet játszanak a tetőtéri hőszigetelő rendszer kialakításában. Legfőbb feladatuk az, hogy megvédjék a nedvességtől a szigetelő anyagokat. Ennek a nedvességnek a forrása lehet kültéri, például eső, hő, vagy beltéri is, például pára.

 

A tetőfólia típusok közül a két leggyakrabban használt a páraáteresztő fólia és a párazáró fólia. De pontosan mit is jelentenek ezek és mikor melyiknek a használatára van szükségünk?

 

Páraáteresztő fólia

 

A páraáteresztő tetőfóliák feladat az, hogy a belső térből a külső felé érkező párát áteresszék. Miért is fontos ez a tulajdonság, mikor szoktak páraáteresztő tetőfóliát alkalmazni?

 

Páraáteresztő fóliát egyszeresen átszellőztetett tetőszerkezetek esetében szoktak alkalmazni. Az egyszeres átszellőztetés azt jelenti, hogy légrés csak a tetőfedő anyag és a tetőfólia között van, a tetőfólia és a szigetelőanyag között nincsen. Itt a légrés a nedvesség elvezetésére szolgál, illetve segíti a szellőzést.

 

Ebben az esetben pedig azért van szükség a tetőfólia páraáteresztő képességére, hogy ne kerüljön nedvesség a szigetelőanyagra. Ugyanis, ha a pára lecsapódna a tetőfólia felületén, az a szigetelésre kerülne, mivel ezek közvetlenül érintkeznek.

 

Párazáró fólia

 

A párazáró fóliák éppen ellentétesen működnek, mint a páraáteresztő fóliák. Az ő feladatuk, hogy a párát ne engedjék át, rajtuk csapódjon le.

 

Párazáró tetőfóliákat kétszeres átszellőzés esetében szoktak alkalmazni. Itt két helyen is van rés: az első a tetőfedő anyag és a tetőfólia között, pont mint az egyszeres rétegrend esetében. A légrés feladata is megegyező. Viszont ebben az esetben van egy második légrés is, amely a tetőfólia és a hőszigetelés között helyezkedik el. Erre a légrésre azért van szükség, mert itt párazáró fóliát alkalmazunk és a lecsapódott nedvességet ez a légrés szellőzteti ki.

 

A külső fólia tehát ebben az esetben párazáró fólia. Belső fólia (a hőszigetelés és a belső burkolat között) mind az egyszeres, mind a kétszeres átszellőztetés esetén páraáteresztő fólia.

 

Tetőfólia árak

 

Jellemzően a páraáteresztő fóliák árai magasabbak, mint a párazáró fólia árak. Az egyszeres átszellőztetést viszont sok esetben jóval könnyebb kivitelezni, így visszahozhatja az árát a páraáteresztő fólia.

 

Amennyiben a tetőfólia árainkról szeretne érdeklődni, vegye fel velünk a kapcsolatot!