A szükséges dübel hosszúság alapját a szigetelő anyag vastagsága, a rögzítési mélysége adja meg. A dübelezés célja a homlokzati hőszigetelés rögzítésének megerősítése. Nézzen körül a Masterplast kínálatában, és válassza ki a megfelelő típust!

Termékek

Mit jelent a dübelezés?

Ahhoz, hogy megértsük, miért van szükség a hőszigetelő dübelekre, érdemes tisztában lenni a dübelezés fogalmával. Ez lényegében egy olyan eljárást takar, amit azért végzünk, hogy a homlokzati hőszigetelés rögzítését megerősítsük. A dübel pedig az az eszköz, ami a csavar rögzítését teszi lehetővé az adott hőszigetelési anyagban, táblában.

Nem könnyű elsőre meghatározni, milyen típusú, és mennyi tiplire lesz szükség. Ez függ a szigetelőanyag (polisztirol, kőzetgyapot stb.) vastagságától, a rögzítési mélységtől is. Az elsődleges küldetés, hogy olyan dübelt tegyünk a szigetelésbe, ami biztonságos, és annyira stabil, ha akarnánk se nagyon tudnánk puszta kézzel kivenni a helyéről.

A szükséges mennyiség az épület adottságaitól (szélesség, magasság stb.), a várható időjárási kitettségtől, a szigetelőanyag terhelhetőségétől, és maga a tipli tulajdonságaitól is függ. Általánosságban 6-14 db / m2 szükséglettel lehet számolni. Az arányok meghatározásához nézzünk utána az épület, és a tipli jellemzőinek egyaránt, vagy vegyük fel a kapcsolatot egy szakértővel.

Hőszigetelő dübel típusok

A különböző hőszigetelési eljárásokhoz (sima EPS, grafitos EPS, XPS, kőzetgyapot hőszigetelés) különböző dübelekre is szükség lehet. A hőszigetelő dübelek mérete 70-től egészen 260-ig terjedhet. Termékeinkről részletes leírások és adatok olvashatóak, továbbá arra is választ kapunk, hogy a dübel melyik szigetelési módszerhez jelent “kompatibilis” megoldást. Bizonyos termékek univerzálisak, könnyedén felhasználhatóak.