A gipszkarton profilok és egyéb szárazépítészeti profilok szerelt gipszkarton álmennyezetek, tetőtér beépítések, előtétfalak tartószerkezetek kialakításhoz használhatóak fel. Több funkciót is betölthetnek a gipszkarton profilok: rögzítő, toldó és sarokvédő kivitelben kaphatók.

Termékek


 

A gipszkarton szerkezet tulajdonságait a választott technológia és a szakszerű kivitelezés határozza meg. A gipszkarton profilokkal alakíthatók ki a falak, előtétfalak, mennyezetek szerkezeti váza, amire csavarokkal rögzítik a gipszkarton táblát. A hang vagy hőszigetelő anyagot ebbe a vázba szükséges beépíteni.

 

Gipszkarton profilok fajtái

 

A gipszkarton profiloknak több fajtája is megtalálható kínálatunkban, mindegyik különböző szerepet tölt be:

 

UW profilok

A gipszkarton falakat az UW és CW gipszkarton profilokkal rögzítjük. Az UW profilok a vízszintes elemei a rögzítésnek. Ezeket nevezzük vízszintes vezetőknek, melyeket a padlóra és a födémre kell rögzíteni.

 

CW profilok

A gipszkarton fal rögzítésének másik kihagyhatatlan elemei a CW profilok. Az UW profilokhoz rögzítve ezek képzik a tartószerkezet függőleges részét.

 

CD profilok és UD profilok

Ezeket a gipszkarton profilokat az álmennyezet készítésénél használjuk. Feladatuk a gipszkarton rögzítése a plafonhoz. A CD profilok továbbá a nagyobb fesztávot segítenek áthidalni.

 

UA profilok

Ezt a fajtát pedig az ajtók beépítéséhez szokás használni.

 

A kivitelezéséhez nem csak gipszkartonokat és profilokat kínálunk, hanem komplett gipszkarton rendszert: csavarokat, illetve minden egyéb rögzítő és kiegészítő elemet, ami az építéshez nélkülözhetetlen.

 

Gipszkarton profilok méretei

Gipszkarton profiljaink különböző méretekben elérhetőek. A legfontosabb dimenzió a gipszkarton profiloknak:

 

  • Hossz: A legtöbb profilunk 300mm és 400mm hosszúságban is elérhető.
  • Szélesség: UW, UA és CW profiljaink 50mm, 75mm és 100mm szélességben is elérhetőek.
  • Magasság: Az UD és CD profilok esetében a magasság megegyezik, 27mm mind a két esetben.

 

Gipszkarton profil árak

Segítségért kérjük keressen minket elérhetőségeinken!