A polisztirol ragasztó két fő felhasználási területe a homlokzati- és lábazati szigetelés falra történő felragasztása. Továbbá a polisztirol ragasztót az üvegszövet háló felragasztására, és beágyazása használjuk. Nézzen körül a Masterplast kínálatában, és válassza ki a legideálisabb típust szigeteléséhez!

Termékek

Polisztirol ragasztó típusok hőszigeteléshez

A ragasztó elengedhetetlen homlokzati- és lábazati szigeteléshez. Ez esetben viszont speciális, erre a célra kifejlesztett eszközzel szükséges dolgozni. Elsősorban a szigetelési módokat kell figyelembe venni. Ezek a következők lehetnek:

  • Hungarocell (EPS, polisztirol, nikecell) hőszigetelés: a legnépszerűbb az összes közül, hatékony, és jó ár-érték arány jellemzi. Lábazatokhoz XPS-t válasszunk.
  • Grafitos EPS hőszigetelés: akár hatékonyabb alternatíva is lehet a hagyományosnál, helyhiány, vagy speciális körülmények mellett szokták ezt a megoldást választani.
  • Kőzetgyapot hőszigetelés: ritkább és drágább, ugyanakkor a hangszigetelést, és a tűzállóságot tekintve a legjobb rendszer.

Ami a ragasztókat illeti, több olyan speciális típust is találhatunk, amelyek ideálisak az egyes hőszigetelő rendszerekhez. A Thermomaster termékei EPS-, érdesített felületű XPS-, vagy kőzetgyapot lapok, illetve üvegszövet háló beágyazására is használhatóak.

Homlokzati- és lábazati hőszigetelés-ragasztó

Általánosságban kijelenthető, hogy a homlokzati hőszigetelő ragasztók kisebb teherbírásúak a lábazati típusokhoz képest. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség a stabilitás elérésére.

Már az egyszerű polisztirol szigetelőlapok ragasztásához kifejlesztett termékekkel is teljesen sima felületet képezhetünk. A grafitos fajtáknál a ragasztás általában szálerősített módon történik, a kőzetgyapot esetén légáteresztéssel kiegészítve.

Polisztirol ragasztó értékesítése, forgalmazása

A Masterplast kínálatában megtalálhatóak minden eljárást lefedő ragasztók. Legyen szó EPS-, XPS- vagy kőzetgyapot szigetelésről. A termékek leírásában megtalálható a pontos anyagszükséglet, a használat és az alkalmazás módja. Ha pedig szakértői segítségre van szükséged, vegye fel velünk a kapcsolatot!