Az üvegszövet háló leggyakrabban a homlokzati hőszigetelő rendszerek cementes glettelő és ágyazó rétegeinek erősítésére használható. Az üvegszövet háló másik fontos felhasználási területe a vakolat erősítése.

Termékek

Az üvegszövet háló előnyei

 

Ahogy a fentiekben is említettük, az üvegszövet hálóknak két fontos alkalmazási területük van: a homlokzati hőszigetelő rendszerek és a vakolatok erősítése.

 

Üvegszövet háló: homlokzati hőszigetelő rendszerek erősítése

 

A homlokzati hőszigetelő rendszerek erősítése esetén az üvegszövet háló több funkciót is ellát:

  • Biztosítja a rendszer ütésállóságát
  • Biztosítja a felület simaságát
  • Védi a homlokzatot a környezeti hatásoktól. Például: fagy, pára.

 

Vakolatok erősítése

 

Ebben az esetben az üvegszövet hálót leggyakrabban a vakolat repedésének megerősítésére szokták használni. A vakolatban keletkezhet húzófeszültség különböző okok miatt (az alap mozgása, a vakolatban lévő anyagok tágulása és zsugorodása). Az üvegszövet háló feladata pedig az, hogy eloszlassa ezt a feszültséget az egész felületen.

A repedések megelőzése mellett még a repedések javításához is szoktak üvegszövet hálót használni.

 

Üvegszövet háló felrakása

 

Az üvegszövet háló pozitív hatásait csak akkor fogjuk érezni, ha megfelelően helyezzük fel.

Hőszigetelő rendszerek esetében a hőszigetelő lapokra felhordott glettanyagba kell elhelyezni. A sorrend fontos, ha a hálót helyezzük fel először és arra alkalmazzuk a glettanyagot, akkor nem fogjuk az optimális hatást elérni.

Vakolat erősítésnél pedig arra kell figyelni, hogy ne rögtön az alapfelülethez rögzítsük az üvegszövet hálót. Érdemes először felvinni az alapvakolat 60-70%-át (vastagságban) és kiegyenlíteni azt. Ezután kell felhelyezni az üvegszövet hálót, majd felvinni a vakolat maradékát. Fontos, hogy a kész vakolat esetében már ne látszódjon ki az üvegszövet háló.

 

Üvegszövet háló ára

 

Fontos még beszélnünk az üvegszövet háló áráról is. Szigetelés vagy vakolás esetén az üvegszövet háló ára a teljes költséghez képest elhanyagolhatóan kicsi. Többek között ezért sem érdemes spórolni az üvegszövet hálón. Léteznek ugyanis gyengébb minőségű hálók is, amelyeket egy kicsit olcsóbb áron elérhetőek. Ezekkel lassabb és nehezebb a munka, és a végeredmény minősége is hagyhat kívánnivalót maga után.

Ha érdeklik az üvegszövet háló áraink, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.