„Masterplast elsősegélynyújtó tanfolyam” – folytatódik a pedagógusoktatás

Olvasási idő: 3 perc


Folytatódott a Masterplast és a MAGYAR GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY tavaly indult tanfolyam sorozata. Január 30-án Székesfehérváron, a Munkácsy Mihály Általános Iskolában mutatták be a pedagógusoknak, mit kell tenniük vészhelyzet esetén. A 2018/19-es tanévben a magyar köznevelésben több mint 1.686.000 diák és 77.600 tanár vesz részt. Mivel egészségügyi vészhelyzet esetén az első néhány perc kulcsfontosságú fontos, hogy […]

Folytatódott a Masterplast és a MAGYAR GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY tavaly indult tanfolyam sorozata. Január 30-án Székesfehérváron, a Munkácsy Mihály Általános Iskolában mutatták be a pedagógusoknak, mit kell tenniük vészhelyzet esetén. A 2018/19-es tanévben a magyar köznevelésben több mint 1.686.000 diák és 77.600 tanár vesz részt. Mivel egészségügyi vészhelyzet esetén az első néhány perc kulcsfontosságú fontos, hogy a diákokkal foglalkozó pedagógusok is rendelkezzenek a megfelelő ismeretekkel. Ezt felismerve indította el a múlt év végén a Masterplast elsősegélynyújtó tanfolyamot a MAGYAR GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNNYAL közösen.

 

 

 

2018 decemberében a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskolában 96 tanár vett részt képzésen, január 30-án pedig a város egy másik oktatási intézményében, a Munkácsy Általános Iskolában szerveztek oktatást 62 pedagógus részvételével.

 

„A veszélyhelyzetek kezelésének legértékesebb első tíz-tizenöt perce az elsősegélynyújtó kezében van, és ez az idő életet menthet. Ahogy mindenütt, az azonnali beavatkozás fontos része, hogy nem szabad pánikba esni, hanem azonnal hozzá kell látni az elsősegélynyújtáshoz. Az alap protokoll tudást oktatjuk ezeken a rendezvényeken”– tette hozzá Gesztes Éva a MAGYAR GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY szakmai igazgatója.

 

 

„Belegondolt már, hogy mi történne, ha egy osztálykiránduláson az egyik diák rosszul lenne, vagy balesetet szenvedne. Tudna segíteni? A pedagógusaink válaszának mindenképpen igennek kell lennie erre a kérdésre, ezért is örültünk, hogy az oktatási programnak otthont adhatunk intézményünkben”– mondta el Tóth Péter a székesfehérvári Munkácsy Általános Iskola igazgatója.   A Masterplast célja, hogy a városi szintről megyei szintre emelje elsősegélynyújtó programját, ezért a következő, 2019. február 27-i képzés helyszíne a velencei Zöldligeti Általános Iskola lesz.   „Ha távlati terveinkhez a feltételek adottak lesznek, szeretnénk a pedagógusok számára országos szintűre emelni az oktatási sorozatunkat”– fűzte hozzá Nagy Richárd a Masterplast csoport marketing és PR vezetője.

 

 

A MAGYAR GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY 13 éve üzemeltet gyermek-mentőorvosi kocsikat az ország több pontján. Induláskor céljuk a gyermekek korszerű mentőellátásának javítása volt együttműködésben az Országos Mentőszolgálattal. A mentőautókat az OMSZ irányítja a 112-re befutó segélykérő hívások alapján. A mentőorvosi kocsi személyzete egy gyermekellátásban jártas mentőorvosból és egy mentőápolóból áll, aki egyben a gépkocsi vezetője is. Felszerelése egy normál rohamkocsiéhoz képest bővebb, mivel a gyermekek ellátásához szükséges speciális gyógyszerekkel és egyedi méretválasztékú eszközökkel is kiegészül. Ennek és a mindennapi rutinnak köszönhetően az alapítvány orvosai és ápolói sokkal felkészültebben tudják ellátni a legkisebbeket.

 

A mentőellátási feladatok mellett régóta úttörő szerepet vállal a gyermekmentés területén az új eszközök, eljárások felkutatásában és azok hazai elterjesztésében, valamint komoly hangsúlyt fektet a balesetmegelőzési és elsősegélynyújtási ismeretek oktatására is. A MAGYAR GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY fenntartását a felajánlott 1%-okból finanszírozzák. Eszközeiket pedig egyéb adományokból szerzik be.

 

A Masterplast az alapítvány több éve elkötelezett támogatója, a 2018 decemberében a szervezetnek átadott több mint kétmillió forintból sikerült megrendelni egy minilabor eszközt.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.