Kizárólagos tulajdonos lett a Masterplast a németországi gyárában

Olvasási idő: 2 perc


Sárszentmihály 2021. Október 20. Sikeresen lezárta német akvizícióját a Masterplast, az adás-vételt követően a Németországban működő üzem 100 százalékban a vállalat tulajdonába került.

Sárszentmihály 2021. Október 20. Sikeresen lezárta német akvizícióját a Masterplast, az adás-vételt követően a Németországban működő üzem 100 százalékban a vállalat tulajdonába került. Az üzletrész adásvételre az eredetileg tervezettnél korábban, a 2023. évre ütemezett kivásárlási opció feltételeinek módosításával, a Társaság számára kedvezőbb feltételekkel került sor. Az ügylet finanszírozását a Növekedési Kötvény Program kereteiben bevont forrásból fedezi a vállalat.

 

Az akvizíció zárása mellett egy új, hosszútávú-stratégiai üzletfejlesztési megállapodás is született a felek között. Ennek értelmében az eddigi társtulajdonos, Hartmut Layer érdekeltségébe tartozó BWK cégcsoport vállalja a Masterplast építőipari termékeinek piaci disztribúcióját Németországban, Franciaországban, Svájcban és Ausztriában. A kiépített nyugat-európai vevőhálózattal rendelkező német vállalatcsoport szélesebb szortimentben és nagyobb volumenben biztosíthatja a potenciális piacok elérését a Masterplast számára. A várhatóan jelentős kereskedelmi bővülés áruhátterét a társaság az üzemeiben rendelkezésre álló szabad gyártási kapacitások biztosítják. Az együttműködés eredményre gyakorolt hatásával kapcsolatban a vállalat vezetése a 2022 januárjában sorra kerülő befektetői eseményen, a frissített stratégia bemutatásával együtt tájékoztatja részvényeseit.

 

 

„Nagyon pozitív számunkra, hogy az egyik legsikeresebb üzemünk immár 100 százalékban a tulajdonunkba került. Mostantól egyszerűbben dönthetünk az innovációkról és a további fejlesztésekről. Konkrét elképzeléseink vannak a német üzem mind egészségipari, mind az építőipari beruházásairól. Mindemellett sikerült a volt tulajdonostársunkkal egy kölcsönösen előremutató megállapodást kötni a termékeink disztribúciójáról, amivel számottevően erősíthetjük pozícióinkat a kiemelkedő jelentőségű nyugat-európai piacokon. A hosszútávú stratégiai együttműködéstől már a jövő évben is jelentős kereskedelmi hatást várunk.” – tette hozzá Tibor Dávid a Masterplast elnöke.

 


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 9 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2020-as árbevétele 122,7 millió euró volt.