A homlokzati vakolat egyedi színezésére szolgál. A vakolatok között megkülönböztetünk kapart és gördülőszemcsés típusokat, 1,5 és 2 mm szemcsenagysággal. Nézzen körül a Masterplast díszítő vakolatai között, és dobja fel ingatlana homlokzatának stílusát!

Termékek

Homlokzati  vakolat – Tegyük egyedivé otthonát

A szépség belülről fakad – a mondás, ami egy épület esetén nem állja meg a helyét. Gondoljunk csak a Parlamentre, az Eiffel-toronyra, vagy akár a Colosseumra. Ha az építészek, és az építkezésben résztvevők annak idején nem gondoltak volna a homlokzat stílusosságára, most nem csodálhatnánk azokat. Természetesen egy “egyszerű” ház, otthon esetén nem feltétlenül kell világmegváltó ötleteket érvényesíteni, de azért nem árt tisztában lenni vele, milyen színeket, trendeket használjunk.

Divatok, struktúrák

Néhány évvel ezelőtt inkább a rikító, neon divatvilág hódított. Olyan színek jelentek meg az épületek homlokzatán, mint a citrom- és narancssárga, vagy épp a zöld, illetve a kék. Napjainkban inkább naturális színek népszerűek, mint a bézs, a barna, a fehér és a különböző szürkés árnyalatok. A hangsúly az egyszerűségen van. Igaz, időről időre találkozni rendhagyó, feltűnő színekkel: ezek a stílusjegyek általában a belvárosi lakónegyedek, zsúfolt környékek körül jelentkeznek, ahol nem árt feldobni kicsit a városi hangulatot.

Ami a struktúrákat illeti, a hagyományos technika korábban az ún. dörzsölt módszer volt, amivel körkörösen, vagy egyenesen dörzsölve lehetett kialakítani az épület mintázatának irányát. Manapság a kapart- (egységes, egyenletes struktúra) és a spriccelt (rusztikus, egyedi megjelenés) módszer a leginkább jellemző.

Homlokzati vakolat színskála

A Thermomaster homlokzati hőszigetelő rendszerhez akár 148 féle különböző színvariáció is elérhető. Próbálja ki a Hungarocell online színező programot!

Homlokzati vakolat típusok

A Masterplast kínálatában tehát szinte mindenféle trendhez, stílushoz be lehet szerezni a megfelelő alapanyagot. Alapozók, festékek, vékonyvakolatok egyaránt elérhetőek. A termékek megvásárlásához, értékesítéséhez, vagy forgalmazásához vegye fel a kapcsolatot szakértő kollégáinkkal!