A kőzetgyapot egy nagyon komplex szigetelőanyag megannyi előnnyel. Mind a hőt, mind a hangot jól szigeteli. Az ásványgyapot alapanyaga a bazaltkő. Főleg homlokzati hőszigetelés kialakításában használják.

Termékek

A kőzetgyapot szigetelés előnyei

A kőzetgyapotnak számos előnye van, amelyek befektetéskor mind a megtérülést segítik elő. Ezek közül a legfontosabbak:

 

  • Természetes anyagból készült
  • Nem zsugorodik
  • Tartós
  • Kiváló akusztikus tényezők
  • Könnyen vágható
  • Átereszti a párát
  • Nem szívja fel a vizet (egész keresztmetszetében víztaszító)
  • Egy lépéssel közelebb kerülünk a penészmentes ház felé
  • Kémiailag semleges, így nem lép reakcióba más anyagokkal

 

A kőzetgyapot fenntartható megoldás, 99%-ban a bazaltszálak képezik, a fennmaradó 1%-ot pedig általában a műgyanta adja, amely a szálak egymáshoz tapadását biztosítják. Ezen felül vízlepergető anyaggal szokták még bevonni a kőzetgyapotot.

 

Lépésálló kőzetgyapot

A kiváló akusztikai tényezők miatt (a kőzetgyapot esetében nem beszélhetünk “doboz-hatásról”) ideális lépésálló szigetelőanyag, gyakran használják a betonpadlók hangszigeteléséhez.

 

Kőzetgyapot tábla

A kőzetgyapot tábla könnyen feldolgozható és szerelhető, gyorsan és hatékonyan beépíthető. Tulajdonságai alapján ellenálló, nem éghető, jó hangszigetelő és nem okoz allergiás reakciókat sem, így egészségügyi szempontból is jobb alternatíva lehet, mint más szigetelőanyagok.

 

Kőzetgyapot tekercs

A kőzetgyapot táblában kapható, de egyéb ásványgyapot tekercs is vásárolható, például: üveggyapot. Tekercses formában a szállítás könnyebb. Tulajdonságaiból nem veszít: egyszerűen alakítható, formázható, burkolható.

 

Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés: a vakolható kőzetgyapot

Homlokzati hőszigetelés esetében gyakran használnak vakolható kőzetgyapotot. Ekkor a kőzetgyapot vakolással kerül szigetelésre. A vakolható kőzetgyapot kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, a vakolás rétege pedig tovább javíthatja az épület hőszigetelési teljesítményét. A vakolatvédő réteg továbbá megvédi a kőzetgyapotot a nedvességtől, és az UV sugárzástól is.

 

Kőzetgyapot árak

A kőzetgyapot kiváló tulajdonságai miatt egyre keresettebb szigetelőanyag. A kőzetgyapot hőszigetelés ellenáll a tűznek, nem tápláléka a rovaroknak és rágcsálóknak, továbbá az idő sem kezdi ki. Ennek megfelelően a kőzetgyapot ára is magasabb, mint a többi szigetelőanyagé, mégis megéri ezt vásárolnunk, hiszen a kőzetgyapot hőszigetelő rendszer hosszú távú megoldás, így befektetésünk meghálálja magát.

 

Kérjen árajánlatot kőzetgyapot hőszigetelő rendszerre