A drénlemez vagy más néven felületszivárgó lemezt építse drén rendszerbe. Ez a technológia megoldja az épületek körüli vizek és zöldtetők vízelvezetését. Ezek mellet ellátják a víz és hőszigetelés védelmét.

Termékek

A dombornyomott, hétköznapi nevén felületszivárgó lemezek vagy drénlemezek már a lakossági felhasználók körében is egyre népszerűbb termékek. Vízelvezetési tulajdonsága miatt már nem csak építőipari környezetben hasznosíthatók jól a felületszivárgó lemezek.

 

Mire lehet jó a drénlemez?

 

A felületszivárgó lemezek függőlegesen beépítve a vízszigetelés mechanikai védelmére és szellőztető rétegként szolgál. Vízszintesen betonaljzatok alatti tisztasági rétegként funkcionálhat építőiparban. A dombornyomott drénlemez tehát a vízelvezetés és talajnedvesség szabályozása céljából is tökéletes választás. Például kertépítés vagy általános kerti munkálatok során is jó választás.

 

5 tipp, hogy hol érdemes a felületszivárgó lemezt használnia

 

Íme néhány otthoni alkalmazás, ahol a drénlemezeket használhatjuk. Akár a saját kertünkben is megvalósíthatók:

 

1. Alapozás drénlemezzel

A drénlemezeket gyakran alkalmazzák az épületek alapozásánál. A talaj és alaplemez között elhelyezve, segítenek a talajnedvesség elvezetésében és csökkentik a talajvíznyomást az épület alapjánál. A felületszivárgó vagy drénlemez használatával javíthatja az épület stabilitását és csökkentheti a nedvesség okozta károsodások kockázatát.

 

2. A drénlemez és a talajnedvesség-szabályozás kapcsolata

Hasznos lehet olyan területen, ahol a talaj nedves vagy vízzel telített. Kertekben, parkokban vagy sportpályákon használható a talajnedvesség szabályozására és megakadályozzák a víz pangását.

 

3. Zöldtetők kialakítása felületszivárgó lemez használatával

A drénlemezek szintén hasznosak lehetnek zöldtetők kialakításakor. Segítenek a felesleges víz elvezetésében, megakadályozzák a víz stagnálását, és biztosítják a megfelelő vízelvezetést a növényzet számára.

 

4. Gyönyörű sziklakertek és díszkertek drénlemezzel

Drénlemezek használhatók sziklakertek és díszkertek létrehozásához is. A lemezek segítenek a talaj vízelvezetésében, megelőzve a víz felgyülemlését és a gyökérrothadást.

 

5. Teraszt és járdát ne készítsen felületszivárgó lemez használata nélkül

Ha teraszt vagy járdát építesz, a drénlemezek hasznosak lehetnek a vízelvezetés szempontjából. Segítenek elvezetni a csapadékot és megakadályozzák a víz felgyülemlését, ami csúszós vagy káros helyzeteket eredményezhet.

 

Ezek csak néhány példa a drénlemezek alkalmazási területeire. A pontos felhasználás és telepítés módja attól függ, hogy milyen célra és környezeti feltételekre használod őket.

Érdekeli az egyik legkeresettebb dombornyomott lemez? Tekintse meg a TERRAPLAST Plus L8 drénlemezt