Társadalmi felelősségvállalás

Legyünk együtt gyermekmentők

A Masterplast Hungária Kft. a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként munkatársai és partnerei segítségével évek óta támogatja pénzadományokkal a Magyar Gyermekmentő Alapítványt.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány 16 éve üzemeltet gyermek-mentőorvosi kocsikat az ország több pontján. Induláskor céljuk a gyermekek korszerű mentőellátásának javítása volt együttműködésben az Országos Mentőszolgálattal. A mentőautókat az OMSZ irányítja a 112-re befutó segélykérő hívások alapján. A mentőorvosi kocsi személyzete egy gyermekellátásban jártas mentőorvosból és egy mentőápolóból áll, aki egyben a gépkocsi vezetője is. Felszerelése egy normál rohamkocsiéhoz képest bővebb, mivel a gyermekek ellátásához szükséges speciális gyógyszerekkel és egyedi méretválasztékú eszközökkel is kiegészül. Ennek és a mindennapi rutinnak köszönhetően az alapítvány orvosai és ápolói sokkal felkészültebben tudják ellátni a legkisebbeket.

A mentőellátási feladatok mellett régóta úttörő szerepet vállal a gyermekmentés területén az új eszközök, eljárások felkutatásában és azok hazai elterjesztésében, valamint komoly hangsúlyt fektet a balesetmegelőzési és elsősegélynyújtási ismeretek oktatására is. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány fenntartását a felajánlott 1%-okból finanszírozzák. Eszközeiket pedig egyéb adományokból szerzik be.
A dolgozói kezdeményezésre 2015-ben elindult együttműködés keretében speciális orvosi diagnosztikai és oktatási eszközök beszerzésében nyújtunk célzott segítséget. Hagyományos év végi „Legyünk együtt gyermekmentők” akciónk keretében partnereink vásárlásaikkal járulnak hozzá az adomány pénzalapjához. A Masterplast Hungária Kft. további saját adományával kiegészítve gyűlik össze az előzetesen megcélzott eszköz beszerzéséhez szükséges összeg.
Büszkék vagyunk rá, hogy az eltelt évek alatt a partnereinkkel közös összefogásunk révén sikerült az alapítvány számára közel 17 millió forint pénzadományt átadni. A támogatásokból speciális gyermek életmentési eszközök beszerzéséhez nyújtunk célzott segítséget.

Az együttműködést folytatjuk, köszönjük partnereink támogatását!

Masterplast – MGYA elsősegély nyújtó tanfolyam pedagógusoknak

Az együttműködés új elemeként 2018-ban sikerült életre hívni a Masterplast – MGYA elsősegély nyújtó tanfolyam sorozatot oktatási intézmények számára.
A 2018/19-es tanévben a magyar köznevelésben több mint 1.686.000 diák és 77.600 tanár vesz részt. Mivel egészségügyi vészhelyzet esetén az első néhány perc kulcsfontosságú, fontos hogy a diákokkal foglalkozó pedagógusok is rendelkezzenek a megfelelő ismeretekkel. Ezt felismerve indítottuk el a múlt év végén a „Masterplast elsősegélynyújtó tanfolyamot” a Magyar Gyermekmentő Alapítvánnyal közösen, ahol a szakemberek bemutatják a pedagógusoknak, mit kell tenniük vészhelyzet esetén.