Az előzetes terveknek megfelelő osztalékot fizet a Masterplast

Olvasási idő: 2 perc


Részvényenként 34 forintos osztalék kifizetéséről döntött a Masterplast Nyrt. éves rendes közgyűlése a múlt év végén közölt terveknek megfelelően. „A közgyűlés mostani döntése illeszkedik abba a trendbe, amit 2018 végén, a következő időszakra vonatkozó elképzeléseink bemutatásakor vázoltunk. Ha sikerül elérni a tervekben szereplő eredményeket, akkor az előttünk álló években jelentős mértékben tudjuk növelni az osztalék […]

Részvényenként 34 forintos osztalék kifizetéséről döntött a Masterplast Nyrt. éves rendes közgyűlése a múlt év végén közölt terveknek megfelelően. „A közgyűlés mostani döntése illeszkedik abba a trendbe, amit 2018 végén, a következő időszakra vonatkozó elképzeléseink bemutatásakor vázoltunk. Ha sikerül elérni a tervekben szereplő eredményeket, akkor az előttünk álló években jelentős mértékben tudjuk növelni az osztalék mértékét is” – hangsúlyozta Nádasi Róbert, a Masterplast Nyrt. vezérigazgatója.

 

A társaság 2018-ban élt az építőiparban itthon és európai szinten is tapasztalható konjunktúra kínálta lehetőségekkel, és 10 százalékkal, 97,3 millió euróra növelte árbevételét, míg adózás utáni eredménye közel negyedével, 3,3 millió euróra bővült. A Masterplastnál középtávon is dinamikus fejlődéssel számolnak, 2021-re a cég forgalma átlépheti a 120 millió eurós határt. A gyors növekedésben jelentős szerepet játszanak a vállalat fejlesztései, a régió egyik meghatározó építő- és szigetelőanyag-gyártója ugyanis az elmúlt években több mint 5 milliárd forintnyi új beruházást valósított meg. Ezek közül kiemelkedett a szabadkai, összesen mintegy 15 millió eurós fejlesztés, ami 2018 végére lezárult. A beruházás keretében telepített új eszközök révén nem csak az üzem kapacitása nőtt, de minőségi és hatékonyságjavulás is várható, illetve jelentős mértékben bővül a termékválaszték.

 

Az árbevétel növekedés ütemét is meghaladó mértékű fejlődést vár a Masterplast menedzsmentje a nyereség vonatkozásában. Idén és jövőre egyaránt 25 százalékos bővülést prognosztizálnak a profitban, és még 2020-ban is további 20 százalékos fejlődéssel számolnak. A múlt év végén bemutatott tervekben jövőre részvényenként 44 forintos, 2021-ben 55, míg 2022-ben 66 forintos osztalékkal számolnak a vállalatnál.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 9 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2020-as árbevétele 122,7 millió euró volt.