Folytatódik a KÉPES program, a Masterplast támogatásával

Olvasási idő: 3 perc


A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára 2013 óta. Az idei évben négy óvoda udvarának felújítására kerül sor a program keretein belül.

A tavalyi évben a vizesblokk-felújítások után a külső területek, udvarok felújításával folytatódott a program. Ennek keretében a 2018-ban három óvoda – a Tolnai Utcai Óvoda, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda és a Felsővárosi Óvoda – udvarának felújítása történt meg.

 

2019-ben négy óvodaudvar kerül megújításra a KÉPES Program keretében: a Rákóczi Utcai Óvoda (Rákóczi utca 30.) , a Napsugár Óvoda Nefelejcs Utcai Tagóvodája (Nefelejcs utca 54.), a Ligetsori Óvoda Palotavárosi Tagóvodája (Kelemen Béla utca 30/B) és a Szárazréti Óvoda (Farkasvermi utca 1.), melyek udvaráról elbontják a javíthatatlan és balesetveszélyes játszóeszközöket és újak kerülnek a helyükre.

 

A felújítási munkálatokat az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság szakemberei végzik a nyári hónapokban, az óvodák működésének lehető legkisebb mértékű zavarása mellett.

 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester azt hangsúlyozta, hogyan válik egyre szorosabbá az együttműködés a város és az itt működő vállalatok között. Az évről-évre növekvő helyiadó-bevétel biztos alapot ad a fejlesztések megvalósításához Székesfehérváron, emellett a cégek és az önkormányzat a társadalmi felelősségvállalás terén is részt vesznek a helyi közösség életben. “Azok a vállalatok, partnerek, akik csatlakoztak, minden területen teszik a dolgukat. Példaértékű, hogy képesek voltunk és vagyunk összefogni annak érdekében, hogy megmutassuk: Székesfehérvár egy erős és egységes város, ahol közös munkával közösen fejlődünk.”

 

Fotó: Simon Erika

 

A programban jelenleg 26 székesfehérvári és Székesfehérvár környéki vállalat, vállalkozás vesz részt, akik az együttműködés aktív támogatói. A résztvevő cégek az idén több mint 16 millió forinttal támogatják az óvodák felújítását, amihez a Masterplast 1 millió forint értékű adománnyal járult hozzá. Székesfehérvár Önkormányzata ezt az összeget megduplázza, és a Városgondnokság által elvégzett kivitelezés munkadíját is az önkormányzat finanszírozza.

 

Bozai István, a Városgondnokság ügyvezetője és Ács Balázs a Masterplast Nyrt. alelnöke egyeztetnek a sajtótájékoztatót követően

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

 

Az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése, így a szokásokhoz híven az idei évben is megszerveznek majd egy önkéntes nap az egyik érintett óvodában, amelyen a vállalatok önkéntesei mellett az óvodai munkaközösségek, a gyerekek és a szülők is részt vesznek a tervek szerint. Az önkéntes napon olyan munkák megvalósítására kerül sor, melyek hozzájárulnak az óvodák udvarainak rendezettebbé tételéhez.

 

Egy jó udvar képességeket is fejleszt – Négy óvoda újul meg a KÉPES programban

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

 

 

A székesfehérvári óvodaudvarok után, 2020-tól a felújítások immár az általános iskolákban folytatódnak a KÉPES program keretében.

 


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.