Gyermekmentési pont épül Masterplast támogatással

Olvasási idő: 2 perc


Gyermekmentési pontot hoz létre Balatonlellén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány a Masterplast Nyrt. támogatásával, a létesítmény alapkövét hétfőn helyezték el.

Ács Balázs, vállalatunk alelnöke felidézte: A Masterplast és a Magyar Gyermekmentő Alapítvány közötti együttműködés öt éve kezdődött, ez idő alatt több eszközzel bővítették a gyermekmentők felszerelését, amivel szakszerű és gyors segítséget tudnak nyújtani. Társaságunk építőanyaggal és szaktudásával segíti, hogy minél előbb, minél jobb minőségben felépüljön az állomás – fogalmazott.

 

 

Gesztes Éva, az alapítvány szakmai igazgatója elmondta: sok kisgyermekes család tölti Balatonlellén szabadságát, köztük olyanok, ahol szívbeteg vagy epilepsziás gyermek van, mert tudják, hogy itt működik gyermekmentő szolgálat.

 

A szakmai igazgató az MTI-nek azt mondta, hogy a tervek szerint 2021. nyárra elkészülő gyermekmentési pont a város mentőállomásához kapcsolódva működik majd. A 140 négyzetméteres épület a gyermekmentő személyzet állomáshelye lesz, és kialakítanak egy vizsgálót is, ahol azokat a gyerekeket látják el, akik nem szorulnak sürgős mentésre.

 

Az alapítvány az általa üzemeltetett gyermek-mentőorvosi kocsikkal az elmúlt 15 évben országszerte 32 ezer gyermeket látott el, Balatonlellén 13 éve van jelen, ahol eddig négyezer gyermeknek, csecsemőnek nyújtottak segítséget.

 

 

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója közölte: a mentőszolgálat évente 1,2 millió betegnek, köztük 45 ezer gyermeknek nyújt segítséget. Fontos, hogy a Balaton körül tavasztól őszig egy plusz gyermekmentő gépkocsi van szolgálatban. A gyermekmentési ponton az OMSZ bajtársai is méltó körülmények között tudják majd ellátni feladatukat – tette hozzá.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.