Fiatal építészeket díjazott a Masterplast és a Demján Sándor Alapítvány

Olvasási idő: 3 perc


A Masterplast a Demján Sándor Alapítvánnyal közösen nyílt tervpályázatot hirdetett meg egy „GREEN GARDEN” lakóépület-együttes elgondolás tervezésére, mégpedig jelentős zöldfelület és megújuló energia felhasználásával, melyre építészhallgatók és frissdiplomás-építészek pályamunkáit várták.

A fődíjas terv alkotói ötmillió forint elismerésben részesültek.

 

Budapest, 2021. augusztus 3.

 

Tibor Dávid, a Masterplast elnöke, Dr. Valastyán Pál, a Demján Sándor Alapítvány elnöke és Demján Sándorné a közösen meghirdetett lakópark tervpályázat nyerteseit jutalmazták. A fődíjas fiatal építészmérnökök, Molnár Ferenc Tamás és Váradi Alex ötmillió forintot, illetve a díjazott építőművészek Szabó Áron, Vass Orsolya ötszázezer forintot vehettek át.

 

„A pályázatban az szerepelt, hogy minőségi életterek, jelentős zöldfelületek, kiemelkedően jellegzetes park kerüljön kialakításra ötletterv formájában, mely összességében nagy feladat még egy tapasztalt tervező számára is, de a nyertesek ezt sikeresen teljesítették” fejtette ki Ács Balázs, a Masterplast alelnöke.

 

 

Ajánlatértékű tervek születtek egy megadott területre: többszintes társasházi lakópark, melynek épületei ázsiai építészeti jegyeket tükröznek.

 

„Mindennapi munkánk során azt tapasztaljuk, hogy a környezettudatosság, a környezetbarát felfogás egyre erősödő vásárlói és építtetői igény, ezért is kértük, hogy a résztvevők kiemelten vegyék figyelembe a természetes és az épített környezetünk tervszerű és felelős kialakítását, fejlesztését. A pályázat célja többek között az, hogy az ifjú építészek törekedjenek az előremutató, megújuló energetikai megoldások megvalósítására, hiszen ők a jövő lakókörnyezetének megálmodói”tette hozzá Kézdy György, a Gránit-Pólus Vállalatcsoport Igazgatóság elnöke.

 

Demján Sándor alkotásokban gazdag élete során mindig azt vallotta, hogy a jövőért áldozatot vállalók legfontosabb feladata a fiatalok gondolkodásra késztetése, ötleteik előcsalogatása, teljesítményeik gyors, tisztességes elismerése. Többször is elmondta, hogy a legfőbb érték a fejekben van, a fantázia pedig maga a szabadság. A Masterplast és a Demján Sándor Alapítvány ezúttal is eleget tett Demján Sándor szellemi hagyatékának-útmutatásának.

 

 

Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast, a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonú építőanyag-gyártó és -forgalmazó vállalata. A cégcsoport 9 országban rendelkezik saját leányvállalattal, és további 30 országban értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalkozás 2020-as árbevétele 122,7 millió euró volt.

 

Demján Sándor Alapítvány

Demján Sándor felismerve a társadalmi felelősségvállalás szükségességét, a jótékonysági tevékenységek terén indította útjára a Demján Sándor Alapítványt. Az alapítvány több mint húszéves fennállása során elsősorban hátrányos helyzetű gyermekek- fiatalok esélyegyenlőségét, oktatását támogatta, ezen kívül számos olyan eseményt, szervezetet, személyt segített, akik- amelyek jelentősen hozzájárultak a magyar kultúra, oktatás, sport és művészet népszerűsítéséhez, elismertetéséhez.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.