KÉPES Program – A Masterplast csapat is részt vett az önkéntes napon

Olvasási idő: 2 perc


Idén a Táncsics Mihály Általános Iskolában tartották a KÉPES program hagyományos önkéntes napját. A társadalmi felelősségvállalási programban résztvevő vállalatok, soraikban a Masterplast önkénteseivel, az Iskola kerítését festették le péntek délután.

A 2013 óta működő és országosan egyedülálló Közösségi Értékmentő Program, a KÉPES Program idei önkéntes napján mintegy 80-an vettek részt a munkában. 2021-ben a járvány helyzet ellenére is két fehérvári intézmény, a Táncsics Mihály és a Teleki Blanka Általános Iskola udvara is megújult. A program új elemeként egy okostantermet is kialakítottak az István Király Általános Iskolában. A kivitelezési munkálatokat idén is a Városgondnokság szakemberei végezték.

 

Az idén résztvevő 23 vállalat 18 millió forintot adott a programra, amelyhez ugyanennyit tett hozzá Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Székesfehérvári Tankerület is. Így összesen 54 millió forintot fordíthattak 2021-ben a KÉPES programra.

 

 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a cégek hozzáállásának köszönhetően a 2013-as indulás óta minden évben meg tudott valósulni a program, még a járványidőszakban is. A program sikerét jelzi az is, hogy az óvodák, bölcsődék után már az iskolák udvarait újítják meg, így egy új szereplővel, a Tankerülettel bővült a résztvevők köre. Kiemelte, éppen az önkéntes napok – amilyen a mai is – teszi még értékesebbé, közösségépítővé a kezdeményezést.

 

 

Az önkéntes nap is a kezdetektől része a programnak – mondta el Szincsák Attila, a DENSO alelnöke. Az önkéntes nap célja, hogy a fehérvári kötődésű cégek megmutassák, tudnak közösen egy ügyért, egy közösségért dolgozni. A program sikeréről kiemelte, hogy már több megkeresést is kaptak más városoktól, akik szintén szeretnének hasonló értékteremtő programot indítani.

 

A Táncsics Mihály Általános Iskola részéről Csimáné Kiss Ilona intézményvezető köszönte meg a KÉPES programban elvégzett munkát, majd az Iskola 4.b osztálya egy kis műsorral kedveskedett az önkénteseknek a festés előtt. Az önkéntes napon részt vett Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója is.

 

 

A Masterplast felelős vállalatként aktív résztvevője a helyi értékteremtést célzó kezdeményezéseknek. A vállalat, a KÉPES program 2013-as indulása óta tagja az összefogásnak és mind anyagilag, mint szakmailag és önkéntes munkával is támogatja a program sikerét.

 


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 9 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2020-as árbevétele 122,7 millió euró volt.