Olvasási idő: 3 perc


Idén is támogatjuk a Magyar Gyermekmentő alapítvány munkáját!

A Masterplast magyarországi leányvállalata által 2015-ben életre hívott, és immár hagyományossá vált „Legyünk együtt gyermekmentők!” akciójának keretében a Masterplast Nyrt. alelnöke Ács Balázs és a Masterplast Hungária Kft. cégvezetője Pécsi László 3.600.000 forint adományból vásárolt vérgáz analizátort adhatott át Dr. Gesztes Évának a Gyermekmentő Alapítvány (MGYA) szakmai igazgatójának.

 

A Masterplast Hungária Kft. év végi partneri akciója keretében a szárazépítészeti termékek forgalmának egy százalékát különítette el MGYA számára, melyből egy vérgáz analizátor gépet vásároltak és a helyszínen át is adtak.

 

Ezen eszköz előnye, hogy használata gyors, lehetővé teszi a helyszíni elemzést, így azonnal megállapítható a beteg állapota, a szállítás közben elkezdődhet a betegellátás, illetve előre jelezni tudják a diagnózist a fogadó intézmények számára.

 

“Az alapítvány 18 éve üzemeltet gyermek-mentőorvosi kocsikat az ország több pontján. Induláskor célunk a gyermekek korszerű mentőellátásának javítása volt együttműködésben az Országos Mentőszolgálattal. A mentőautókat az OMSZ irányítja a 112-re befutó segélykérő hívások alapján.” – mondta el Dr. Gesztes Éva.

 

 

A mentőorvosi kocsi személyzete egy gyermekellátásban jártas mentőorvosból (gyermekintenzíves szakorvosból) és egy mentőápolóból áll, aki egyben a gépkocsi vezetője is. Felszerelése egy normál rohamkocsiéhoz képest bővebb, mivel a gyermekek ellátásához szükséges speciális gyógyszerekkel és egyedi méretválasztékú eszközökkel is kiegészül. Ennek és a mindennapi rutinnak köszönhetően az alapítvány orvosai és ápolói sokkal felkészültebben tudják ellátni a legkisebbeket.

 

Az MGYA által üzemeltett Mentőorvosi autókat (MOK) a 112-es telefonszámra beérkezett hívások alapján az OMSZ irányítja, állami támogatásban nem részesül, adományokból, pályázatok útján elnyert támogatásokból valósítják meg céljaikat. 

 

 

Az alapítvány a mentőellátási feladatok mellett régóta úttörő szerepet vállal a gyermekmentés területén az új eszközök, eljárások felkutatásában és azok hazai elterjesztésében, valamint komoly hangsúlyt fektet a balesetmegelőzési és elsősegélynyújtási ismeretek oktatására is.

 

„Ahogyan bővül az alapítvány eszközparkja, lehetővé válik a súlyos állapotú csecsmők és gyermekek vizsgálata is a helyszínen, így a kórházba érkezéskor már a megfelelő szakorvoshoz kerülhetnek, ezért is fontos, hogy cégként és magánemberként is  segítsük, támogassuk az alapítvány munkáját tette hozzá Ács Balázs a Masterplast Nyrt. alelnöke.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.