Minden amit az üvegszövet hálóról tudni kell 3. rész – Üvegszövet alkalmazástechnika

Olvasási idő: 3 perc


Kíváncsi rá, hogyan alkalmazhatja az üvegszövet hálókat? Most bevezetjük az üvegszövet alkalmazástechnikájába.

3 -féle üvegszövet hálót érdemes ismerni:

 

  • MASTERNET ETICS üvegszövetek,
  • MASTERNET belső üvegszövet hálók,
  • MASTERNET rabichálók.

 

Ismerjük meg őket egyenként!

 

MASTERNET ETICS üvegszövetek

 

A MASTERNET ETICS üvegszöveteket a homlokzati hőszigetelő rendszerek munkálatainál alkalmazzuk. Ez az, amely meg fogja erősíteni a hőszigetelés glettrétegét. 

 

Ez két jó dolgot már biztosan jelent a homlokzat számára:

  • erősíti a felület mechanikai ellenálló képességét (ütésálló lesz),
  • csökkenti a repedési hajlamot azáltal, hogy védi azt a környezeti hatásoktól: fagy, pára.

 

Egyszóval az MASTERNET ETICS üvegszövet háló kihagyhatatlan, ha homlokzati hőszigetelő rendszert épít ki.

 

Természetesen megfelel az ETAG 004 szabványnak, vagyis a termék alkalmas rendeltetésszerű felhasználásra, és megkapta a CE jelet. (Jó tudni, hogy homlokzati hőszigetelő rendszerekben csakis ETAG 004-nek megfelelő szövet használható.)

 

Így építse be a MASTERNET ETICS üvegszövet hálót:

 

– Húzza fel a glettet fogas glettvassal.

– Ágyazza bele a glettrétegbe az üvegszövet hálót, mindvégig figyelve arra, hogy az átfedések 10 centiméteresek legyenek.

– Az így felhelyezett üvegszövet hálót vonja be egy második réteg ragasztóval. Fontos, hogy a szövet mindenhol, legalább 1 mm vastagságban le legyen fedve.

 

Természetesen az üvegszövet áldásos hatásait csak akkor érezzük majd, ha valóban helyesen tettük fel, ezért a vele való munkálatokat nem szabad összecsapni. A felhelyezése nem bonyolult, de például érdemes nem felcserélni a két legfontosabb mozzanatot, és nem először a hálót feltenni, és rá a glettanyagot, hanem pontosan fordítva.

A homlokzati hőszigetelő rendszerekről, és elemeiről itt olvashat.

 

MASTERNET belső üvegszövet hálók

 

Ennek az üvegszövet hálónak régi, repedezett vakolatoknál vehetjük hasznát. Tipp: erősítse meg vele a vastagabb 5-6 mm-es glettréteget.

 

A belső üvegszövet hálónak hála csökken a repedési hajlam, és a felület tartósabbá, erősebbé válik.

 

Beépítési javaslat: helyezze az üvegszövet hálót a glett réteg közepébe, úgy, hogy mindenhol fedve legyen legalább 1 mm glettanyaggal.

 

Figyelem! Soha ne az alapfelülethez rögzítse az üvegszövet hálót. Elsőként vigye fel az alapvakolat 60-70 %-át, majd egyenlítse ki.

 

Probléma szokott lenni, hogy a kész vakolat megfigyelésekor kikandikál az üvegszövet háló. Ön ne essen bele ebbe a hibába!

 

Végül, de nem utolsósorban vizsgáljuk meg a MASTERNET rabichálókat.

 

MASTERNET rabichálók

 

Alkalmazási területei:

 

  1. Régi, rossz minőségű falazat, változó vastagságú vakolattal

 

Olyan régi, rossz minőségű falazatoknál alkalmazható, ahol a vakolat vastagsága változó. A rabicháló haszna, hogy csökkenti a repedéseket, és erősíti a vakolatot.

 

A beépítés menete a következő:

 

A rabichálót minden esetben az első réteg vakolatba (annak is a közepébe) a vakolat középső részébe kell elhelyezni, mégpedig 10 cm-es átfedésekkel. Ezt követően fedje be egy következő réteg vakolattal.

 

  1. Fagyapot, vagy egyéb mozgó aljzatok

 

Erősítse meg őket rabichálóval! Csak úgy, mint a fenti esetekben, a rabichálót az első réteg vakolatra kell helyezze, és vonja be egy második vakolatréteggel.

 

  1. Gépészeti vezetékek ( Különösen széles és mély hornyoknál)

 

A rabichálót a gépészeti vezetékeknél is tudjuk alkalmazni, hiszen nagyszerűen meg lehet vele erősíteni a vakolatot, ezzel is csökkentve a repedéseket.

 

Így helyezze fel: A hornyokat töltse ki habarccsal, és a horony mindkét oldalán alkalmazzon egy 10-10 cm-rel szélesebb erősítő sávot.

 

Tudjon meg többet a hőszigetelésről!


Kapcsolódó termékek