Gyártóbázis SZABADKA – Szerbia

A Masterplast csoport legnagyobb és leggyorsabban fejlődő gyártóbázisa található a szerbiai Szabadkán. A gyártó komplexumban építőipari és ipari felhasználású üvegszövet termékeket, EPS polisztirolt és ETICS rendszer kiegészítő profilokat állítunk elő európai minőségben. A gyártóbázison több, mint 880 munkatársat számláló csapat dolgozik az állandó minőség, a stabil termékellátás és a versenyképes gyártói szolgáltatások biztosításán.

Szabadkai gyártóbázis

 

 

2015-től kezdődően nagyléptékű gyártásfejlesztési beruházásokat követően jött létre a hagyományos és a legmodernebb automatizált német technológiát is felvonultató üvegszövet gyártóegységünk, amely 100 millió négyzetméteres kapacitásával Európa 3. legnagyobb gyártójává tette a Masterplast csoportot. A növekvő piaci igények újabb kapacitás fejlesztési beruházásokat tettek szükségessé, így 2022-től már 150 millió négyzetméteres évenkénti kibocsátással, Európa 2. legnagyobb üvegszövet gyártójaként folytathatja a termelést a Masterplast Szabadkán. Az építőipari és ipari felhasználású üvegszövet termékek széles palettáját előállító üzemben rugalmas gyártói szolgáltatásokkal biztosítja a Masterplast csoport és partnerei számára az európai minőséget és megbízható termékhátteret.

 

 

A modern, környezetbarát német technológiával 2008-ban létesült EPS polisztirol gyártó üzemegységben az ETICS rendszerek EPS szigetelőmagja és egyéb magasépítési EPS szigetelési termékmegoldások gyártása folyik. A HUNGAROCELL és ISOMASTER EPS termékeink folyamatosan növekvő piaci népszerűsége, a minőségi törekvéseink elismerése.

 

 

A homlokzati hőszigetelő rendszerek kiegészítő hálós élvédő profilját gyártjuk az európai rendszer követelményeknek megfelelő minőségben.

 

 

Az egyik leggyorsabban bővülő szigetelőanyag típus gyártásával fejlesztettük hőszigetelőanyag ellátási láncunkat. Az XPS polisztirol hőszigetelő anyagok felhasználása a modern építészet igényei és a szigorodó energetikai követelmények miatt egyre gyorsuló ütemben növekszik. A fejlesztéssel egy újabb stratégiai fontosságú termék gyártását valósítjuk meg, amellyel csökkentjük kitettségünket és saját forrásból biztosíthatjuk a termékellátást a legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag-gyártóként. A szabadkai gyártóbázison 5,05 milliárd forintból létesülő modern, környezetbarát üzem 2023 elején kezdheti meg a működést, mintegy 150 ezer köbméteres éves termelési kapacitás mellett.