Legyünk együtt gyermekmentők – 2023

A Magyar Gyermekmentő Közhasznú Alapítvány a korszerű gyermek-mentőellátás hazai elterjesztésén fáradozik. Az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) szoros együttműködésben Gyermek Mentőorvosi Kocsikat (Gyermek MOK) üzemeltet. Az Alapítvány indította útjára az ország első Gyermek Mentőorvosi Kocsiját 2005-ben.

Idén is legyünk együtt gyermekmentők!

Az idei évben sem maradhat el az akció, melyben különböző szárazépítészeti termékek megvásárlása után támogatjuk az alapítvány célját, mely ALERE EPOC vérgáz analizátor vásárlása.

Az elmúlt évek közös sikerei

A Masterplast 2015. óta segíti a Magyar Gyermekmentő Alapítvány munkáját, melynek egyik fő szegmense a mára már hagyománnyá vált “Legyünk együtt gyermekmentők” promóciója. Ennek keretében a gyermekek életmentésének oktatáshoz szükséges fantom babák, valamint modern orvosdiagnosztikai eszközök megvásárlásához segítettük az alapítványt.

Az utóbbi 3 év támogatásai a következőképpen alakultak

  • 2018-ban 2.06 millió forinttal támogatás gyűlt össze, az I-stat Abott Blood analyzer minilabor eszköz beszerzésére.
  • 2019-ben egy mobil lélegeztető készülék beszerzése volt a cél, amelyhez 1.925 millió forinttal járultunk hozzá.
  • 2020-ban ismételten egy mobil lélegeztető készülék megvásárlása volt a cél, amire az adományoknak köszönhetően 3 millió forint gyűlt össze.
  • 2021-ben pedig egy mobil vérgáz analizátor készülék árát sikerült összegyűjtenünk, ami több, mint 3 millió forintot jelentett az alapítványnak.
  • 2022-ben új sürgősségi gépjármű vásárlásnak támogatásában segítettünk 6,6 millió forinttal.

A Masterplast büszkén támogatja a Magyar Gyermekmentő Alapítványt és hálásak vagyunk Partnereinknek, hogy évről-évre segítenek minket ennek a kiemelten fontos társadalmi ügynek a felkarolásában. Az elmúlt évek adományainak köszönhetően, már több mint 13 millió forinttal tudtuk támogatni az Alapítvány munkáját.