Ezen az oldalon megismerheti, hogy milyen különböző ragasztószalag típusokat lehet megkülönböztetni a Masterplast kínálatában.

Termékek

A tetőszerkezet és a hőszigetelés védelmében

A tetőszerkezetet és a hőszigetelő anyagokat meg kell védeni a párától. A beltérből érkező pára ugyanis kicsapódva átnedvesítheti a kőzetgyapotot, tönkretéve annak hőszigetelő tulajdonságait. Ezen túl meg is fagyhat, mechanikai sérüléseket okozva. Ezért fontos, hogy a tetőszerkezetet belülről párazáró fóliával védjük, illetve egyszeresen átszellőztetett szerkezet esetén páraáteresztő (diffúziós), kétszeresen átszellőztetett szerkezet esetén párazáró fóliákkal szereljük fel.

 

Egy rendszer pedig mindig csak annyira erős, amennyire a leggyengébb pontja, a tetőszerkezetek pedig évtizedekre készülnek. Ezért a tetőfóliák rögzítésére szolgáló szalagoknak is nagyon szigorú követelményeknek kell megfelelnie. Ezek:

 

  • Tartós ragasztás (nem engedhet el)
  • Időtállóság (nem szakadhat el)
  • A tetőfólia tulajdonságainak megfelelő párazáró vagy diffúziós képesség
  • A ragasztószalagok egy részének UV-állónak kell lennie

 

Milyen különböző típusokat lehet megkülönböztetni a Masterplast kínálatában?

 

Ragasztószalag típusok

 

Diffúziós ragasztószalagok

A diffúziós ragasztószalagok a páraáteresztő tetőfóliák ragasztására vannak tervezve, így nem csapódik ki rajtuk a belülről érkező pára.

 

Sima kétoldalas ragasztószalagok

A sima kétoldalas ragasztószalagok alkalmasak a tető-alátétfóliák szélzáró ragasztására és bádogos szerkezetekhez történő rögzítésére, illetve a párafékező fóliák kétoldali ragasztására vagy szerkezetekhez való rögzítésére.

 

Alutükrös ragasztószalagok

Az alutükrös ragasztószalagok segítségével lég- és párazáró módon toldhatjuk a belső párazáró és párafékező fóliákat.

 

Rugalmas ragasztószalagok

A hangsúly a „rugalmas”-on van, ugyanis ezek a ragasztószalagok tartósan rugalmasan képesek rögzíteni a tetőfóliákat a kéményekhez, ablakokhoz, csőáttörésekhez és egyéb szabálytalan elemekhez.

 

Termékspecifikus ragasztószalagok

A termékspecifikus ragasztószalagokat egy adott hőszigetelő lap, például a TERRAPLAST PLUS termékek ragasztásához tervezték.

 

A LINOPORE ragasztószalaggal ellátott páraáteresztő fóliák

A LINOPORE ragasztószalaggal ellátott páraáteresztő fóliák alapből fel vannak szerelve ragasztószalagokkal, így nem kell azok kiválasztásával és méretre vágásával bajlódni.