Immár második alkalommal zajlott Sárszentmihályon a Masterplast központi telephelyén az a kisiskolásoknak szervezett céglátogatási program, amely során igyekszünk a gyerekek számára érdekes és gyakorlatias módon bemutatni a vállalat életében kulcsszerepet játszó folyamatokat és az azokhoz kapcsolódó munkahelyek működését.

A tanév végéhez közeledve ezúttal a székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola 3/a osztályos tanulói látogattak el hozzánk Rikli Zsuzsanna osztályfőnök vezetésével és egy igazán tartalmas napot töltöttek velünk.

 

Lelkes kis csapatot alkottak a gyerekek munkatársainkkal a cégbemutató látogatás alkalmával.

Fotó: Masterplast

 

A céglátogatási program célja, hogy minél kézzelfoghatóbban bemutassuk a gyerekeknek a vállalat és különösen az egyes munkahelyek valódi működését. A program során a gyerekek valós-életszerű körülmények között tapasztalhatják meg, hogy milyen az élet egy igazi munkahelyen, milyen feladatokkal és kihívásokkal kell a munka során megbirkózni. Emellett a program összeállításánál természetesen gondosan ügyeltünk a gyerekek érdeklődését fenntartó színes és játékos elemek alkalmazására. Mindezek a bemutatókat tartó kollégáink lelkesedésével párosulva tették igazán érdekessé a napot a fiatalok számára.

 

A program során a Masterplast rövid általános bemutatását követően 9 szervezeti egység működését mutattuk be a gyerekeknek. A központi irodaházban a pénzügy, a számvitel, a minőség ellenőrzés, az export értékesítés és a beszerzési osztály kötelékébe tartozó konténeres fuvarszervezés munkatársai adtak ízelítőt. Míg a központi telephelyen működő gyártási-konfekcionálási részleg, a logisztikán belül az áruátvétel, valamint a szállítmányozás és raktározás munkafolyamatai kerültek terítékre. A tanulók menet közben megtudhatták, hogy milyen kompetenciákkal és milyen iskolai végzettséggel tölthető be egy-egy pozíció. De a gyerekek nem csak bepillantást nyerhettek a munkahelyekbe, hanem minden állomáson feladatokat is kaptak, aminek végrehajtását követően a munkapont vezetők pecséttel látták el a teljesítmény füzeteket, amiket a program végén a humán erőforrás osztályon ajándékokra cserélhettek be a kisdiákok.

 

Lukács Karolina számviteli munkatársunk a könyvelés rejtelmeibe avatja be a kíváncsiskodókat, akik feladatul néhány számla lekönyvelését kapták az Axapta vállalatirányítási rendszer használatával.

Fotó: Masterplast

 

 

Hogyan jutnak el hozzánk a világ messzi tájairól az alapanyagok? Fekete Krisztián beszerző kollégánk megmutatta, majd konténeres fuvarszervezési feladatokat adott a gyerekeknek.

Fotó: Masterplast

 

 

A gyerekek és a tanárok is lenyűgözve hallgatták Vadas Zsolt export értékesítő kollégánk előadását, aki 17 idegen nyelvet felvonultató játékos nyelvfelismerő kvízzel színesítette prezentációját.

Fotó: Masterplast

 

 

A minőség nálunk komoly dolog. Göndöcs Konstantin anyagmérnök különböző minőség vizsgálatokat mutatott be a gyerekeknek, akik ki is próbálhatták az üvegszövet szakítószilárdsági és EPS égési tesztjeit.

Fotó: Masterplast

 

 

Pill Attila műszakvezető mutatja be a raktár működését. Itt bizony rend a lelke mindennek, amibe a gyerekek is belekóstolhattak és feladatként könnyű PEP habokat pakoltak.

Fotó: Masterplast

 

 

Mondy Zsolt gyártásvezető mutatja be a vakolat színkeverés mesterfogásait, ami alapján a vállalkozó kedvű gyerekek lekeverhették a különböző színeket.

Fotó: Masterplast

 

 

Almásy Péter központi telephely vezető a tetőfólia nyomdázási és konfekcionálási technológiát ismerteti a diákokkal.

Fotó: Masterplast

 

A Masterplast logisztika több, mint szállítás, sofőrjeink a partnerkapcsolatok fontos láncszemei. A gyerekek figyelmesen végig hallgatták az előadásokat, de a legjobban mégis a feladat tetszett nekik. Masterplast kamionnal megtenni egy kört a telephelyen, a legjobb móka!

Fotó: Masterplast

 

„Rendkívül jól szervezett és tartalmas programon vehettünk részt, amit hálásan köszönünk a Masterplast munkatársainak! Nagyon értékesek ezek a gyakorlati tapasztalatok a gyerekek számára, akik alap esetben nem tudják, hogy milyen sok féle munkahely létezik egy vállalatban, és egy-egy foglalkozás valójában mit is takar. Úgy vélem, azt is nagyon hasznos volt látniuk, hogy az egyes munkahelyek betöltéséhez ennyire eltérő kompetenciák és iskolai végzettségek szükségesek, de ugyanakkor mindegyik terület nagyon fontos egy cég jó működéséhez. Ez segít jobban megérteni, hogy mindenki jó lehet valamiben, hogy minden munka fontos és a jól végzett munka értéket teremt.” – fűzte hozzá Rikli Zsuzsanna osztályfőnök.