Újabb Masterplast adomány került a Magyar Gyermekmentő Alapítványhoz

Olvasási idő: 3 perc


Ünnepélyes keretek között került sor a „Legyünk együtt gyermekmentők” akcióban gyűjtött adomány átadására Gárdonyban, évindító rendezvényünkön.

Az elmúlt év végén, sorozatban már az ötödik alkalommal indult útjára az az év végi akció, amiben Partnereink vásárlásaikkal gyarapíthatták a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak gyűjtött Masterplast adomány összegét. A Masterplast és a Magyar Gyermekmentő Alapítvány között 2015-ben létrejött együttműködés keretein belül minden évben speciális-gyermekmentéshez használt orvosi, vagy oktatási eszközök megvásárlásához nyújtunk segítséget a Partnereinkkel közösen összegyűjtött pénzzel. Az együttműködés során mindig célzottan került felhasználásra az átadott pénzadomány, így ezt megelőzően gyermek életmentés oktatáshoz szükséges fantom babák, valamint mobil vérlabor és mobil ultrahang orvosdiagnosztikai eszközök megvásárlásához is hozzásegítettük az alapítványt.

 

 

Az idei akcióban összegyűlt 1.925 millió forinttal ezúttal egy mobil lélegeztető készülék beszerzéséhez járultunk hozzá. A mostani támogatással már 9 millió forintra nőtt az együttműködés során átadott adományok összege.

 

“Az alapítvány 14 éve üzemeltet gyermek-mentőorvosi kocsikat az ország több pontján. Induláskor célunk a gyermekek korszerű mentőellátásának javítása volt együttműködésben az Országos Mentőszolgálattal. A mentőautókat az OMSZ irányítja a 112-re befutó segélykérő hívások alapján. Köszönjük a Masterplastnak és Partnereinek, hogy folyamatos támogatásukkal segítik a munkánkat ” – mondta el Dr. Gesztes Éva MAGYAR GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY elnöke.

 

 

Emellett az elmúlt évben útjára indult a Masterplast és a Magyar Gyermekmentő Alapítvány iskolai egészségügyi oktatási programja is, amely során fejér megyei oktatási intézményekben négyszáznál is több pedagógus bevonásával oktatták az MGYA orvos-szakoktatói a nélkülözhetetlen életmentő alapismereteket és készítették fel a tanárokat az egészségügyi vészhelyzetek gyakorlati elhárítására.

 

„A veszélyhelyzetek kezelésének legértékesebb első tíz-tizenöt perce az elsősegélynyújtó kezében van, és ez az idő életet menthet. Ahogy mindenütt, az azonnali beavatkozás fontos része, hogy nem szabad pánikba esni, hanem azonnal hozzá kell látni az elsősegélynyújtáshoz. Az alap protokoll tudást oktatjuk ezeken a rendezvényeken” – tette hozzá Dr. Gesztes Éva.

 

A közös program 2020-ban tovább folytatódik, amiben újabb elemként drogprevenciós oktatásokkal bővülnek tovább a hiánypótló pedagógus képzések.

 

Tudjon meg többet a Magyar Gyermekmentő Alapítványról!

 

 

A Masterplast büszkén támogatja a Magyar Gyermekmentő Alapítványt és hálásak vagyunk Partnereinknek, hogy évről-évre segítenek minket ennek a kiemelten fontos társadalmi ügynek a felkarolásában. Ez a pénz jó helyre kerül és sokszorosan megtérül. Köszönjük!


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.