2020-ban is adományoz a Masterplast

Olvasási idő: 2 perc


Idén is segít a Masterplast a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak, ezúttal a cél egy lélegeztetőgép adományozása!

A korábbi évek sikeres „Legyünk együtt gyermekmentők” akciói után idén ismét meghirdette a Masterplast Hungária Kft. a partnereivel közös támogatási formát. Különböző szárazépítészeti termékek vásárlása után 2 forintot különít el a cég a lélegeztetőgép megvásárlására, amely az alapítvány további zavartalan és hatékony működését segíti majd elő.

 

A speciális gyermek lélegeztető gép vételára 5 millió forint, amihez a jelenlegi kampány céljaként 2 millió forint összegyűjtését célozta meg a Masterplast Hungária Kft.
A Magyar Gyermekmentő Alapítvány fő támogatójaként a Masterplast online marketing kampánnyal is segítette az alapítvány munkáját az adó 1%-os felajánlások hatékony gyűjtésében. Ez a sikeres gyűjtőkampány nyújtja a fedezetet a gép megvásárlásához szükséges további 3 millió forintra, valamint ugyanebből a forrásból kezdődhettek meg Balatonlellén egy új gyermekmentő pont kialakításának munkálatai.

 

 

A Magyar gyermekmentő alapítvány fennállása során immáron több mint 32.000 gyermekéletet mentett meg. Azonban az alapítvány a mentésen túl fontosnak tartja a szülők és pedagógusok oktatását is. Az év elején megrendezésre került „Masterplast elsősegélynyújtó tanfolyam”  hozzájárult a pedagógusok elsősegély nyújtó képzéséhez, amely fontosságát Gesztes Éva a MAGYAR GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY szakmai igazgatója részletezte:

“A veszélyhelyzetek kezelésének legértékesebb első tíz-tizenöt perce az elsősegélynyújtó kezében van, és ez az idő életet menthet. Ahogy mindenütt, az azonnali beavatkozás fontos része, hogy nem szabad pánikba esni, hanem azonnal hozzá kell látni az elsősegélynyújtáshoz. Az alap protokoll tudást oktatjuk ezeken a rendezvényeken

 

Az ország első Gyermekmentő-orvosi autóját 15 éve indította útjára az alapítvány. Induláskor céljuk a gyermekek korszerű mentőellátásának javítása volt az Országos Mentőszolgálattal karöltve. Az azóta eltelt 15 év alatt az ország különböző pontjain már 10 darab mentőautó üzemel melyeket az OMSZ irányítja a 112-re befutó segélykérő hívások alapján. A kocsik felszerelése egy normál rohamkocsiéhoz képest bővebb, mivel a gyermekek ellátásához szükséges speciális gyógyszerekkel és egyedi méretválasztékú eszközökkel is kiegészül.


Masterplast Nyrt.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 10 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2022-es árbevétele 201,8 millió euró volt.